duminică, 20 martie 2011

Cazuarul



Cazuar (Casuarius spp..) Este o pasăre din grupul de păsări ratitas mari, nativ la nord-est Australia , Noua Guinee şi insulele din jur.

Cele trei specii de cazuar aparţin familiei Casuariidae şi sunt, cu struti şi Emu , cele mai mari pasari existente în prezent. Habitatul preferat al cazuar sunt zone de pădure tropicală , în cazul în care există un număr mare de arbori disponibile pentru a produce fructe pe care aceştia se hrănesc. În acest mediu cazuar joacă un rol ecologic important în dispersat seminţe de arbori. Cazuar este o figură importantă în mitologia populaţiilor indigene din Oceania şi reprezintă, în general, o figura mamei.

Penaj de cazuar este abundent si de culoare gri, cu pene colorate, la baza gâtului. Aceste păsări au o creastă roşie pe partea de sus a capului, care creşte lent în timpul primului an de animale şi cu functie necunoscuta. Grup nu are dimorfismul sexual semnificative, cu femele doar puţin mai mari şi mai colorate. O trăsătură distinctivă este prezenţa unui gheară în formă de pumnal deget în această procedură. Ca şi în alte strutioniformes, cassowaries au pipernicit aripi şi trei degete la fiecare picior.

Cazuar este o pasăre agil, care poate rula aproximativ 50 mph şi sari de 1,5 m, fără nici un echilibru. Animalele sunt, de obicei, timid şi liniştită, dar acestea pot fi extrem de agresive şi periculoase pentru oameni pentru a proteja cuibul sau tineri lor.

În timpul masculi de reproducţie pretinde un teritoriu şi să încerce să atragă o femeie, acesta rămâne doar să se stabilească între 3-5 ouă. După stabilire femela paraseste cuibul şi poate rasa într-o altă ţară. Masculii avea singur grijă de cuiburi şi descendenţi în următoarele nouă luni. Minorii sunt maronii de culoare şi să facă doar un penaj adult tipic la aproximativ trei ani.

Cazuar este o pasăre de important pentru oameni de sute de ani ca o sursa de proteine ​​prin carne şi ouă. Unele triburi din Noua Guinee au obiceiul de a jefuit cuiburilor şi spate tineri lor până la maturitate, atunci când sunt vândute sau sacrificate pentru consumul local, cu toate acestea cazuar nu a fost niciodată complet domesticit . Pene colorate sunt, de asemenea, o sursă de interes şi motivul în trecut coloniştii europeni vânate animale bine. În prezent, trei specii de cazuar sunt ameninţate de distrugerea habitatului si sunt protejate de lege. Este o pasăre mai periculoase pentru om, deoarece lovi cu piciorul lor poate echivala aceeaşi forţă de un cutit mic, si poate chiar o Sever membrelor.

Diverse specii de cazuar sunt abundente în fosile de Plio - Pleistocenului Australia si se crede ca au evoluat de la emu undeva în Miocen .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu